De nieuwe website voor België is live! Klik hier om naar de beta website te gaan.

Light Producten

Één van de simpelste en meest effectieve manieren om af te vallen is door je huidige voedingskeuzes te vervangen door varianten die minder kilocalorieën bevatten. Lees meer 

per pagina
Filteren

Actieve filters

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Light producten afvallen

Op een effectieve manier afvallen betekent dat je minder calorieën binnenkrijgt dan dat je verbrand op een dag. Één van de simpelste manieren om dit te bereiken is door je huidige voedingskeuzes te vervangen door varianten die minder calorieën bevatten. Light producten zijn daar de perfecte oplossing voor! Wat dacht je van Light Sauzen met slechts 5 kcal per portie, caloriearme én eiwitrijke pannenkoeken of onze 0% siropen met minder dan 2 kcal per portie?

Zijn light producten slecht?

Door de Europese wetgeving mag je niet zomaar ‘light’ op een product zetten. Het product moet daadwerkelijk een verschil van 30% bedragen in calorieën, vetten of suikers met het oorspronkelijke voedingsmiddel. Vaak is het zo dat bij de producten die minder vet bevatten er juist extra koolhydraten voor terugkomen en dus de calorieën alsnog bijna even hoog zijn. Dus het eerste antwoord op deze vraag zou ‘ja’ zijn. Maar bij XXL Nutrition hebben we ervoor gezorgd dat onze producten daadwerkelijk minder calorieën bevatten. Neem als voorbeeld onze Light Saus: Normale mayonaise bevat 679 kcal per 100 ml en onze mayonaise zero bevat slechts 52 kcal per 100 ml! Of wat dacht je van onze 0% siroop? Normale pannenkoeken stroop bevat 227 kcal per 100 ml en onze pannenkoeken siroop bevat nog geen 4 kcal per 100 ml!

Voordelen light producten

Het grote voordeel van light producten is dat je op een gemakkelijke wijze minder calorieën binnenkrijgt zonder dat smaak daaronder hoeft te lijden. Het draagt bij aan je doel om gewichtsverlies te creëren. Volgens het voedingscentrum zijn light producten een goed en gezond alternatief voor het product dat je normaal gesproken gebruikt. Daarnaast zijn de producten altijd veilig door de regelgeving die Nederland heeft. Let er wel op dat je, doordat je weet dat je minder calorieën binnenkrijgt, niet alsnog minder gezond gaat eten. Blijf je voedingspatroon in de gaten houden en blijf gezonde keuzes maken in voeding.