Sportscholen zijn weer open! Met deze gedachten sta je straks in de gym

Sportscholen zijn weer open! Met deze gedachten sta je straks in de gym

Na vele slapeloze nachten, eindeloos bankhangen en een weegschaal die steeds enthousiaster wordt, is het eindelijk zover: de sportscholen gaan open! Het is inmiddels maanden geleden dat ik voor het laatst voet heb gezet in de gym. 155 dagen, om precies te zijn. Dat voelt als een eeuwigheid, en dat was het ook.

Wanneer gaan de sportscholen open in 2021?

Heb jij je, net als ik, maanden afgevraagd wanneer de sportscholen weer open mogen? Dan heb ik goed nieuws: vanaf vandaag mogen alle fitnesscentra weer open! Uiteraard stond ik vanochtend – EINDELIJK - in de gym en dat verliep zo:

07:55

Wooe-hoo! Nog vijf minuten voordat ik mijn oude vertrouwde sportschool in mag. Gisteravond mijn sporttas klaargelegd, vanochtend in mijn sportoutfit gesprongen, en nu snel ingecheckt. Het moment waar ik vijf maanden op heb gewacht is eindelijk hier!

08:00

De deuren gaan open. Ik word omringd (uiteraard op afstand van 1.5 meter) door enthousiaste sportievelingen die staan te popelen om naar binnen te gaan. Uit mijn oortjes komt het geluid van mijn favoriete workoutplaylist die ik alvast heb aangezet.

08:01

In no-time heb ik mijn schoenen ingewisseld voor sportschoenen. Met een handdoek en waterfles in de ene hand en een desinfectiespray en doekje in mijn andere hand loop (oké, ren) ik de ruimte in.

08:02

De geur van zwetende lichamen, het gekletter van ijzer. WAT HEB IK DIT GEMIST!

08:03

LET’S GO! Ik voel de neiging om de warming-up te skippen – ik heb hier zó lang op gewacht. Gelukkig maakt het wilde enthousiasme plaats voor bezinning. Oké, nu niet gek doen. Even snel een warming-up. 10 minuten een low-intensity cardiosessie op de fiets, 5 minuten op de Stair Climber en 2 tot 4 minuten stretchen.

08:21

Ik kijk om me heen. Hmmm, wat was mijn routine ook al weer? Ik tuur naar de ruimte vol stangen, dumbbells en fitnessapparaten. Waar ga ik beginnen? Deadlifts, bench presses, dumbbell presses, pull down machine.. of toch de hip abductor machine?

08:23

LEG PRESS: I MISSED YOU!

08:24        

Wat is toch dat geluid - het geluid van een roestende robot die even ingesmeerd moet worden. Ben ik dit? Horen anderen dit ook? Oké, vooruit, ik hoor dit natuurlijk niet echt, maar het voelt in ieder geval wél zo. Mijn spieren moeten duidelijk wennen aan de krachtoefeningen.

08:40

Ik kijk tevreden om me heen. Je moet misschien vechten voor een plekje in de gym. Maar als je eenmaal een reservering hebt staan, is het fantastisch. In de sportschool staan nu – afgezonderd van trainers en medewerkers – slechts 30 mensen te sporten. Het is heerlijk rustig. Je hebt veel ruimte om je heen en je kunt sneller je favoriete apparaten gebruiken.

08:49

Ik neem mijn gedachten terug. Wanneer is die vent eindelijk klaar met zijn training op de roeitrainer?!

08:51

AHH, ROEIEN!

08:59

Ik loop het krachthonk in. Hoewel ik thuis enkele dumbbells, weerstandsbanden en enkelgewichten heb, valt dat in het niets bij de ruime keuze in de sportschool. Voor elke oefening kan ik precies het gewicht pakken die ik nodig heb (…of denk nodig te hebben).

09:01

OEH. Die 30 kilo kettlebell die ik voorheen altijd pakte voor squats lijkt opeens 80 kilo te wegen. Ik slik en pak een kettlebell van 20 kilo. Tevreden ga ik aan de slag met sumo squats.

09:10

Ik denk aan het pak eiwitpoeder in mijn kast, dat de laatste weken vaker bedolven werd door een zak chips dan dat het geopend werd voor een shake. Het wordt tijd dat ik goed ga letten op mijn eiwitinname. Mijn gedachten dwalen af naar de ingrediënten in de koelkast. Wat voor lekkere shake zal ik straks maken? Banaan, havermout, blauwe bessen en een schep vanille Protein Whey?

09:15

Met trillende benen (ben ik tóch te hard van stapel gelopen, ondanks het voornemen dat ik het rustig aan wilde doen) loop ik tevreden de gym uit. Mijn endorfineboost is weer binnen. Ik neem een slok water en pak mijn telefoon. Mijn volgende training in de gym is gereserveerd!

Heb jij je bezoek inmiddels al ingepland en een reservering gemaakt bij je favoriete sportschool? Alle sportscholen en grote fitnesscentra zijn inmiddels weer open voor fitness vanaf 19 mei 2021!