Laden...

Eiwitten-Proteïne

Proteïne, waarbij vooral whey proteïne bekend is, is onlosmakelijk verbonden met fitness en krachtsport. Proteïne draagt namelijk bij aan de groei van spiermassa en bevordert spierherstel na fysieke inspanning. Lees meer

per pagina

Actieve filters

Van hoog naar laag sorteren
 1. Whey Delicious
  XXL Nutrition
  € 46,95 Vanaf € 43,95
  Beoordeling:
  94%
 2. Whey Isolaat
  XXL Nutrition
  Vanaf € 24,95
  Beoordeling:
  92%
 3. Whey Hydro
  XXL Nutrition
  € 54,95 Vanaf € 49,95
  Beoordeling:
  95%
 4. Protein Milkshake
  XXL Nutrition
  € 41,95 Vanaf € 24,95
  Beoordeling:
  95%
 5. Perfect Whey Protein
  XXL Nutrition
  € 56,95 Vanaf € 52,95
  Beoordeling:
  95%
 6. 100% Natural Whey Protein
  XXL Nutrition
  Vanaf € 19,95
  Beoordeling:
  94%
 7. Natural Gold Whey
  XXL Nutrition
  Vanaf € 29,95
  Beoordeling:
  98%
 8. All Day Protein
  XXL Nutrition
  € 44,95 Vanaf € 39,95
  Beoordeling:
  91%
 9. Vegan Fit Protein
  XXL Nutrition
  € 17,95 Vanaf € 14,95
  Beoordeling:
  87%
 10. Night Protein
  XXL Nutrition
  Vanaf € 16,95
  Beoordeling:
  87%
 11. Green Protein
  XXL Nutrition
  Vanaf € 0,79
  Beoordeling:
  84%
Pagina

Proteïne, waarbij vooral whey proteïne bekend is, is onlosmakelijk verbonden met fitness en krachtsport. Proteïne draagt namelijk bij aan de groei van spiermassa en bevordert spierherstel na fysieke inspanning. Proteïne is verkrijgbaar in vele vormen, de meest populaire zijn: Whey Concentraat, Whey Isolaat en Whey Hydrolisaat. XXL Nutrition levert alleen de beste kwaliteit en meest zuivere proteïne in de vorm van eiwitshakes, eiwitrepen en eiwitsnacks! Het gebruik van wei eiwit is heel persoonlijk, daarom lees je bij elk van onze producten de voordelen en nadelen en helpen we jou om de beste keuze te maken!

Wat is de beste whey protein?

Wanneer je aan krachtsport doet dan weet je waarschijnlijk dat proteïne bijdraagt aan het herstel van spieren en het opbouwen van spiermassa. Er zijn vele vormen van proteïne op de markt, maar whey proteïne of wei-eiwit is toch wel het meest bekend. Wei is een bijproduct van kaas en na het bewerken hiervan ontstaan producten als whey concentraat, whey isolaat of whey hydrolisaat. In deze volgorde kun je ook de mate van lactose beschouwen dus houd hier rekening mee wanneer je lactose intolerant bent. Wil je weten welke vorm van proteïne het beste bij jou past? Lees dan hieronder verder.

Wat is whey concentraat?

Bij het maken van kaas wordt koemelk gepasteuriseerd zodat deze geen schadelijke bacteriën meer bevat. Na dit proces worden enzymen toegevoegd zodat de melk zich scheidt in wei en wrongel. Van deze wrongel wordt kaas gemaakt. De wei die overblijft wordt vervolgens met warme lucht gedroogd tot een fijn poeder en via cross-flow microfiltratie gefilterd. Zo ontstaat whey concentraat met een eiwitpercentage van circa 78%. Producten uit deze categorie zijn onder andere Whey Delicious en Perfect Whey Protein.

Wat is whey isolaat?

Bij whey isolaat wordt nog een extra cross-flow microfiltratie toegepast waardoor een nog groter deel van de koolhydraten en vetten worden gefilterd voor zuiverdere whey. Deze whey isolaat heeft een eiwitpercentage van tot wel 93%!

Wat is whey hydrolisaat?

Bij whey hydrolisaat wordt de zeer zuivere whey isolaat gehydroliseerd, een proces dat invloed heeft op de opname van de whey. Het komt erop neer dat de eiwit deeltjes als het ware worden opgeknipt in kleinere di- en tripeptiden, de kleinst mogelijke vorm van eiwit. Dit maakt Whey Hydrolisaat het ultieme eiwit voor rondom je training. Daarnaast bevat whey hydrolisaat nauwelijks lactose waardoor het zelfs vaak getolereerd wordt door mensen die hier gevoelig voor zijn.