Laden...

NZVT

Wanneer je producten van XXL Nutrition gebruikt ben je ervan verzekerd dat deze gemaakt zijn van de beste kwaliteit grondstoffen en dat ze vrij zijn van verboden substanties en vervuilingen. Lees meer

per pagina

Actieve filters

Van hoog naar laag sorteren
Pagina

Voor professionele topsporters is echter een extra zekerheid vereist en daar zorgt het Nederlands Zekerheidssysteem Voedingssupplementen Topsport (NZVT) voor. Dit is een samenwerking tussen de Dopingautoriteit, de NPN en NOC*NSF.

Het NZVT geeft topsporters 100% zekerheid dat de supplementen die ze gebruiken dopingvrij zijn. Alle producten in deze categorie met het NZVT logo geven deze garantie.  

Het risico op vervuiling met dopingstoffen geldt volgens de dopingautoriteit alleen voor voedingssupplementen in poeder-, pil- en capsulevorm. Bij sportvoeding (zoals repen, gelletjes en kant-en-klare sportdranken) is het risico op vervuiling zo goed als nihil. Deze sportvoeding valt dan ook niet onder keuringsplicht van het NVZT. Een aantal van deze producten die wij zeer geschikt vinden voor topsporters staan ook in deze categorie maar zijn daarom niet voorzien van het NZVT logo.