Complexe koolhydraten

Koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/ of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid. Lees meer

per pagina
Filteren

Actieve filters

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

Wat zijn complexe koolhydraten?

Complexe koolhydraten dragen bij tot het herstel van de normale werking van de spieren (contractie) na zeer intensieve en/of langdurige lichaamsbeweging die tot spiervermoeidheid en depletie van de glycogeenvoorraad in skeletspieren heeft geleid. Daarnaast zijn complexe koolhydraten goed voor de hersenen.

Complexe koolhydraten als ontbijt

De meest bekende vorm van complexe koolhydraten zijn havermoutpoeder en rijstpoeder. Beide zijn zeer fijn gemalen en lossen daarom perfect op in bijvoorbeeld melk of amandelmelk. Dit maakt ze dan ook geliefd als ontbijtproduct. Je kunt een heerlijke, voedzame ontbijt shake maken door havermout-of rijstpoeder te mengen met whey proteine. Voor extra vitamines en mineralen kun je hier een banaan en een handvol spinazie toe te voegen. Als je meer calorieën wilt binnenkrijgen, dan kun je een eetlepel pindakaas of MCT olie toevoegen.

In welke voeding zitten complexe koolhydraten

Complexe koolhydraten zijn erg gezond en komen gelukkig voor in veel voedingsproducten. Als je een gezond en gevarieerd dieet aanhoudt, dan zul je in de praktijk voldoende complexe koolhydraten binnenkrijgen. Deze zitten namelijk veel in donkergroene groenten, pompoen, zoet aardappel, peulvruchten, rijst en havermout. Bekijk eens onze Perfect Rice Powder en Perfect Oats. Beide kun je uitstekend gebruiken in een gezond ontbijt en zelfs als weight gainer.