Free shipping from €100
Ordered before 22:00 (mo-fr), shipped today
Free goodies and XXL samples from €35

Resistance bands

De beste weerstandsbanden shop je eenvoudig online bij XXL Nutrition! Read more
Filter
Filter
Sort byPopularity
Resistance Bands Pro
(1)
16.9914.99
Power Bands
(1)
Power BandsXXL Nutrition
Resistance bands
Resistance bandsXXL Nutrition
24.9919.99
Resistance Band Pro Set
46.99

Wat zijn weerstandsbanden? 

Weerstandsbanden zijn elastische banden die onder verschillende namen bekend staan. Naast weerstandsband worden de termen elastieken, resistance bands en power bands ook regelmatig gebruikt. De naam verklapt eigenlijk al wat een weerstandsband precies doet. Het zorgt voor extra weerstand bij het uitvoeren van oefeningen. Dit betekent echter niet dat een weerstandsband enkel geschikt is om krachtoefeningen zwaarder te maken. Je kunt er namelijk bepaalde lichaamsgewicht oefeningen, zoals de Pull Up, lichter mee maken. 

Weerstandsbanden werden eerst vooral bij revalidatietrainingen (bijvoorbeeld in de fysiotherapie) gebruikt. Nu zijn er echter ook steeds meer bodybuilders en krachtsporters die weerstandsband oefeningen verwerken in hun workouts. 

Deze elastische banden zijn verkrijgbaar in verschillende weerstanden of sterktes, zodat er voor ieder niveau en iedere oefening een geschikte weerstandsband te vinden is. 

Welke weerstandsbanden kopen bij XXL Nutrition

Ben jij op zoek naar de beste weerstandsbanden van hoogwaardig materiaal? Dan ben je bij XXL Nutrition aan het juiste adres. Wij hebben namelijk verschillende weerstandsbanden sets in de aanbieding die jouw training naar een hoger niveau tillen. Zo kun je onze Power Bands kopen in verschillende sterktes. 

Weerstandsband in het geel (Light)

Deze variant is 104 cm lang, 13 mm breed en biedt een weerstand tussen de 2 en 15 kg. Deze kunnen goed gebruikt wordt voor oa. side raises of het verzwaren van borstoefeningen (bij het gebruik van 2 stuks).

Weerstandsband in het oranje (Medium)

Deze variant is 104 cm lang, 21 mm breed en biedt een weerstand tussen de 5 en 20 kg. Deze kunnen goed gebruikt worden voor oa. biceps curl, triceps pushdown en het verzwaren van squats of leg presses.

Weerstandsband in het rood (Heavy)

Deze variant is 104 cm lang, 32 mm breed en biedt een weerstand tussen de 12 en 37 kg. Deze kunnen goed gebruikt worden om pull ups, chin ups en dips makkelijker te maken of om te squatten met een reverse band set-up.

Weerstandsband in het blauw (Xtra Heavy)

Deze variant is 104 cm lang, 45 mm breed en biedt een weerstand tussen de 20 en 55 kg. Deze zwaarste variant is geschikt als je op dit moment geen pull- of chin ups kunt en dit geleidelijk aan op wil bouwen op een veilige manier.

Resistance bands van XXL Nutrition

Daarnaast hebben we een handige Resistance Bands set waarmee je op elke gewenste locatie kunt trainen. De resistance bands van XXL Nutrition is een volwaardige set waarmee je waar dan ook jouw favoriete oefeningen kunt uitvoeren. De set bestaat uit het volgende:

  • 5 bands in verschillende sterktes
  • 2 handvaten 
  • 10 karabijnhaken ter bevestiging van de bands
  • Deuranker
  • Lengte van 120 cm

Ben je na het gebruik van de originele resistance bands op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan heb je die bij deze gevonden! Deze Resistance Bands Pro zijn echt next level en perfect voor sporters die ervaring hebben met weerstandsbanden in hun training. Om de Resistance Bands Pro optimaal op jouw fitness niveau aan te laten sluiten is deze verkrijgbaar in drie verschillende varianten:

  • Zwart: 12,5 kg
  • Rood: 8,5 kg
  • Blauw: 5,5 kg

Zoals je ziet koop je de beste weerstandsbanden eenvoudig online bij XXL Nutrition!

Sign up for our newsletterSign up for our newsletter