XXL Nutrition

Review Complex Carb Gainer

Rolandooo

Product bevalt op zich wel maar gebruik 't net pas dus kan qua resultaat nog niet zoveel over zeggen. Maar waar ik me grote zorgen over maak is het feit dat ik een stukje touw van 6 cm lang(!) in m'n Weight gainer terugvond. Wat? Ja... Gelukkig viste ik 'm eruit bij het maatscheppen, maar wat is dit voor een belachelijk iets!? Eigenlijk ronduit gevaarlijk want je zou er maar in verslikken/bijna stikken als ie verkeerd valt....

Dit brengt me toch bij de kwaliteitscontrole, en serieuzer, een keurmerk oid want daar zie ik nergens iets van terug op deze site. Wie maakt en bepaalt de kwailteit van XXL Nutrition??

Er staat een moi marketing verhaaltje op de site maar we kunnen wel van alles zeggen... Ik heb zo mijn twijfels gekregen....

Gebruik al dit soort supplementen sinds 1998 en doe aan krachttraining sinds die tijd waarbij ik heel veel merken en soorten de revue heb zien passeren dus weet wel het eea maar dit nog nooit meegemaakt en baart me toch zorgen.

Hopelijk kan XXL hier op reageren!

Reageer op deze review
8 reacties
Rolandooo
jul 26th 2012, 23:13

Teleurstellend dat XXLnutrition niet eens de moeite neemt om te reageren op mijn review... M.i. toch een serieuze kwestie als er rotzooi in je weight gainer gevonden wordt!

Vreemd toch? Overal wordt op gereageerd hoe goed 't allemaal wel niet is of wat je moet doen met dit en dit product. Maar hier heeft men blijkbaar geen antwoord op?

Ik ben bij de concurrent gaan kijken en heb daar nu besteld.... jammer maar helaas XXL..

Mvg,

Een teleurgestelde klant

Borhuzz
aug 6th 2012, 14:02

ja XXL, ik ben ook wel benieuwd naar jullie kwaliteitscontroles. zo'n stukje touw kan me op zich niet erg boeien, het is ook niet reeël om te denken dat zoiets altijd is voorkomen in een productie. maar worden er op regelmatige basis monsters genomen van jullie producten? en worden die ook gecontroleerd op zware metalen?

check this: http://www.ergogenics.org/sportvoeding72.html

grondstoffen zijn nu eenmaal niet altijd clean, dat is hier niet anders dan in de US. als ik een volgende choco product bestel, ben ik er graag zeker van dat deze niet is verontreinigd met cadmium oid.

XXL Nutrition
aug 6th 2012, 14:47

Uiteraard willen we graag de moeite doen om overal op te reageren. Alleen niet iedere review lezen we. We zijn een van de weinige shops die vooraf niet alle reviews gaan keuren en ook de slechte reviews laten we staan. Bovenstaande review lezen we vandaag dus pas voor de eerste keer.

Jammer dat je niet even bebeld of gemaild hebt, dan hadden we er direct op kunnen reageren. We hadden het stuk touw graag even willen zien om aan onze producent voor te leggen. Uiteraard mag zoiets absoluut niet gebeuren en gelukkig is het ook de eerste keer in al die jaren dat we zoiets horen.

Voor ons eigen merk gebruiken we alleen de beste grondstoffen van Europese origine. Daarnaast zijn al onze leveranciers gecertificeert met onder andere HACCP, GMP en ISO 22000.

We zijn nu ook bezig met al onze producten te voorzien van NUT-nummers. Een NUT-nummer op de verpakking betekent dat het product, na voorlegging van een uitgebreid dossier, door de Eetwareninspectie werd goedgekeurd. Samenstelling en werking werden dus gecontroleerd. De eerste producten van ons eigen merk hebben al zo'n nummer!

Borhuzz
aug 6th 2012, 20:10

allereerst bedankt voor de reactie. en uiteraard ga ik er van uit dat een ieder bij XXL te goeder trouw handelt. maar dat derhalve het eindproduct ook wel in orde zal zijn; welnu, zo eenvoudig is het niet. als je stelt dat XXL alleen grondstoffen gebruikt van Europese origine, dan vraag ik me af in welk land bijvoorbeeld die cacaobonen van XXL groeien.. het probleem is dat er a.) in deze landen veel pesticiden worden gebruikt die ongewild in het product terechtkomen tijdens de verwerking. b.) een kwaliteitsgarantie uit die landen niet veel waarde heeft. Good manufacturing practice en hygiene cq HACCP schrijft geen laboratorium bemonstering van grondstoffen voor. ISO 22000 wellicht wel, maar gebeurt dit ook. per batch, of eenmalig? ik zou het prettig vinden als XXL dit eens na zou gaan voor risico producten zoals cacao, want persoonlijk schrik ik van de gevonden hoeveelheden kwik, arsenicum, lood en cadmium.

nogmaals: http://www.ergogenics.org/sportvoeding72.html

XXL Nutrition
aug 7th 2012, 10:40

Met grondstoffen bedoelen we uiteraard eiwitten, aminozuren, creatine, etc. Dat kokosnoten en cacaobonen niet in Europa groeien is logisch. In Europa zijn de kwaliteitscontroles veel strenger dan in andere landen (USA, China). Wat we in Europa kunnen halen halen we in Europa. We hebben het liefst zo veel mogelijk zicht op alles, maar op bepaalde zaken kan je nu eenmaal geen zicht hebben. Daar heb je helemaal gelijk in!

Rolandooo
aug 7th 2012, 13:43

van hieruit ook dank voor jullie reactie XXL. Ik heb behoorlijk wat reviews gelezen en telkens zag ik dat er snel werd gereageerd door XXL dus vandaar dat ik niet een direct een mail had gestuurd hierover maar een review geplaatst met de verwachting dat deze wel gecheckt worden.

Misschien had ik dit wel moeten doen dan, maar ik heb het stuk touw inmiddels weggegooid door het uitblijven van reactie toen, alsmede aankoop bij de concurrent gedaan inmiddels maar jullie reactie geeft (deels) duidelijkheid en ik zal jullie verder wel gewoon in de gaten blijven houden voor mogelijk nieuwe aankoop in de toekomst als er meer inzicht wordt gegeven in het wel en wee van de kwaliteitscontrole op jullie producten. De punten die Borhuzz noemt zijn terecht want het is een ondoorzichtige markt dus ik zal dit topic ook in de gaten houden en hoop snel meer van jullie te horen mbt jullie streven naar betere kwaliteitscontrole!

dank en groet,

Roland

Houdie
sep 18th 2012, 08:23

Hallo.

 

Nu ik dit zo allemaal lees rees mij de vraag: Als je in de winkel staat en een reep chocolade of iets koopt.

Kijk je dan ook of er een kwaliteits sticker op de reep staat.

en waar de cacaobonen vandaan komen?

Ik vind dit allemaal een beetje overtrokken.ze doen daar bij xxl genoeg moeite om zulke goede producten te maken voor een zuivere prijs.

Mvg Mark

 

XXL Nutrition
sep 18th 2012, 09:50

We doen zoveel mogelijk om de kwaliteit te waarborgen. Van elke batch worden er samples genomen. Er wordt gewerkt volgens Iso normen en kwaliteitscontroles.

Daarbij kopen we grondstoffen in van gerenomeerde bedrijven die de kwaliteitscontrole strak hebben. Zo houden we de kwaliteit in de hand.

Reageer op deze review