Privacy Policy

Algemeen

XXL Nutrition respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die u ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken uw gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met uw toestemming. XXL Nutrition zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling.

Gebruik van NAW Gegevens

XXL Nutrition gebruikt de verzamelde gegevens om haar klanten de volgende diensten te leveren: als u een bestelling plaatst, hebben we uw naam, e-mailadres en afleveradres nodig om uw bestelling uit te voeren.
Met uw toestemming gebruiken wij uw gegevens om u te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Als u hier niet langer prijs op stelt, kunt u ons dat laten weten door een e-mail te sturen.
Om het winkelen bij XXL Nutrition zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met uw toestemming uw persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot uw bestelling en het gebruik van onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren en u artikelen aanbevelen die u mogelijk interessant vindt. In uw XXL Nutrition account slaan we informatie op zoals uw naam en adres, telefoonnummer, e-mailadres en aflevergegevens, zodat u deze niet bij iedere nieuwe bestelling hoeft in te vullen.
Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die we krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.

XXL Nutrition verkoopt uw gegevens niet. XXL Nutrition zal uw persoonlijke gegevens niet aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van uw bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw gegevens te respecteren. Uw persoonlijke gegevens zijn veilig bij XXL Nutrition. Wij waarderen het vertrouwen dat u in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met uw gegevens omgaan. Uw gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld.

Waardebonnen van Sovendus GmbH:

Voor de selectie van een op dit moment voor u interessant waardebonaanbod worden door ons gepseudonimiseerd en versleuteld de hash-waarde van uw e-mailadres en uw IP-adres aan Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe, Duitsland (Sovendus) doorgestuurd (Art. 6, lid 1 f AVG). De gepseudonimiseerde hash-waarde van het e-mailadres wordt gebruikt om rekening te houden met een eventueel aanwezig verzet tegen reclame van Sovendus (opt-out) (Art. 21 lid 3, Art. 6 lid 1 c AVG). Het IP-adres wordt door Sovendus uitsluitend gebruikt ten behoeve van de beveiliging van gegevens en in de regel na zeven dagen geanonimiseerd (art. 6, lid 1 f AVG). We sturen bovendien voor boekhoudkundige doeleinden gepseudonimiseerd; ordernummer, orderbedragen valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel door aan Sovendus (art. 6, lid 1 f AVG). Als u geïnteresseerd bent in een waardebonaanbieding van Sovendus, en op uw e-mailadres is geen opt-out in het Sovendus systeem geregistreerd, geven wij bij een klik op de enkel in dit geval getoonde Sovendus-Banner, versleuteld uw aanhef, naam en e-mailadres aan Sovendus door ter voorbereiding van de waardebon (artikel 6, lid 1 b, f AVG). Verdere informatie over de verwerking van uw gegevens door Sovendus is te vinden in de online richtlijnen voor gegevensbescherming op www.sovendus.nl/verklaring_inzake_gegevensbescherming/

Cookiebeleid

De webshop van XXL Nutrition maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Zo maken wij gebruik van functionele cookies om de webshop goed te laten functioneren en analytische cookies om je een optimale gebruikerservaring te kunnen bieden in onze webshop. Daarnaast plaatsen wij tracking cookies om de inhoud van advertenties op jouw voorkeuren af te stemmen. Bekijk hier ons cookiebeleid. Door op akkoord te klikken accepteer je ons cookiebeleid.

Wat is een cookie?

Een cookie is een klein bestandje dat jouw voorkeuren voor onze website opslaat op jouw computer, tablet of smartphone. Bij een volgend bezoek kan de website die informatie weer opzoeken en gebruiken voor een betere ervaring op de website.

Waar zijn cookies voor nodig?

Wij zetten cookies in voor verschillende doeleinden. Zo gebruiken wij functionele cookies die noodzakelijk zijn om de website goed te laten functioneren. Daarnaast gebruiken wij analytische cookies om inzicht te krijgen in het verkeer op onze website en hiermee de website gebruiksvriendelijker te maken. Ook gebruiken wij social media cookies die ingezet worden wanneer je wilt inloggen via Facebook of een product wilt delen op je social media pagina. Tot slot zetten wij tracking cookies in om je interesses te peilen en hierop een persoonlijke aanbieding te kunnen tonen die voor jou het meest relevant is.

Weet een cookie wie ik ben?

Nee, cookies registreren geen persoonlijke gegevens zoals je naam, adres, leeftijd of andere persoonlijke gegevens. Cookies onthouden alleen je voorkeuren en interesses op basis van je surfgedrag.
 

Wat voor soorten cookies gebruikt XXL Nutrition?

1.       Functionele cookies

Met functionele cookies is het mogelijk om bij een vervolgbezoek informatie uit eerdere bezoeken op te halen. Dit wordt in de praktijk onder meer gebruikt om bij te houden dat je bent ingelogd, in welke taal je de website wenst te bezoeken en welk land je voorkeur heeft voor bezorging.

Functionele cookies zijn onder meer nodig om onze webshop goed te laten functioneren: ze houden bijvoorbeeld bij wat er in je winkelwagen zit tijdens het bestelproces.

2.       Analytische cookies

Analytische cookies verzamelen anonieme informatie over hoe onze website bezocht wordt en hoe website functies worden gebruikt. Met dergelijke informatie kunnen statistische gegevens over het gebruik van de website worden verzameld door Google Analytics en kunnen we vervolgens de werking van de website analyseren en verbeteren.

Analytische cookies bevatten een uniek nummer en bevatten geen persoonsgegevens. Deze cookies worden dus niet gebruikt om je persoonlijk te herkennen. De anonieme gegevens die verkregen worden, worden alleen gebruikt om de website te verbeteren.
 

Google Analytics

Doel: Met Google Analytics worden anoniem, statische gegevens over het gebruik van de website verzameld met als doel de website te optimaliseren voor een betere gebruikerservaring.

Wat wordt er gedeeld? Google deelt anonieme data met derden.

Privacy statement: Google analytics

 

3. Cookies voor Social Media
 

Cookies voor social media maken het mogelijk om in te loggen via social media en producten te delen op je social media pagina. Om deze koppeling te laten werken zijn cookies vereist. Cookies voor social media houden tevens bij welke producten je bekijkt op onze website om vervolgens een persoonlijke aanbieding in je nieuwsoverzicht te kunnen tonen afgestemd op jouw voorkeuren.
 

Facebook

Doel: het doel van cookies voor sociale media zijn het kunnen inloggen met een social media account. Daarnaast zorgen deze cookies voor het goed functioneren van de ‘delen op sociale media’ buttons. Tot slot houden deze cookies bij welke producten je bekijkt op onze website om vervolgens een persoonlijke aanbieding in je nieuwsoverzicht te kunnen tonen. Zonder deze cookies loop je persoonlijke aanbiedingen mis.

Privacy Statement Facebook


Instagram

Doel: Deze cookies houden bij welke pagina’s je bekijkt. Zo kunnen we relevante advertenties en aanbiedingen tonen via Instagram. Zonder deze cookies loop je persoonlijke aanbiedingen mis.

Wat wordt er gedeeld? Instagram deelt anonieme data met derden.

Privacy Statement Instagram


Twitter

Doel: Je kunt informatie van onze website delen via Twitter. Om deze button te laten werken zijn cookies vereist.

Wat wordt er gedeeld? XXL Nutrition deelt alleen versleutelde data met Twitter.

Privacy statement Twitter

 

Google+

Doel: Je kunt informatie van onze website delen via Google+. Om deze button te laten werken zijn cookies vereist.

Wat wordt er gedeeld? XXL Nutrition deelt alleen versleutelde data met Google+.

Privacy statement Google+
 

4. Tracking cookies (voor persoonlijke voorkeuren en advertenties)

XXL Nutrition maakt gebruik van cookies om je een betere gebruikerservaring te kunnen bieden die is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren. Met behulp van tracking cookies is het voor XXL Nutrition mogelijk om relevante advertenties te tonen zonder dat je hiervoor extra informatie moet indienen of constant dezelfde informatie ziet. Wij gebruiken deze cookies ook om je niet lastig te vallen met advertenties die voor jou niet relevant zijn of om je niet lastig te vallen met advertenties van producten die je onlangs hebt aangeschaft.

We laten ook advertenties van XXL Nutrition zien op andere websites, hiervoor maken wij gebruik van een advertentienetwerk. Mocht je bijvoorbeeld een eiwitproduct in je winkelmand geplaatst hebben maar niet over zijn gegaan tot aankoop, dan kan het zijn dat je dit eiwitproduct ziet verschijnen op bijvoorbeeld een nieuwswebsite die is aangesloten bij een advertentienetwerk. Niet alle externe advertenties maken deel uit van een advertentienetwerk. Wanneer je cookies verwijdert kan het dus nog steeds zijn dat je een advertentie van XXL Nutrition ziet.

Criteo

Deze cookie houdt bij welke pagina’s je bekijkt. Zo kunnen we je relevante advertenties en aanbiedingen tonen in het advertentienetwerk. Zonder deze cookies loop je persoonlijke aanbiedingen mis.

Privacy statement Criteo
 

Wat wordt er gedeeld? XXL Nutrition deelt alleen versleutelde data met Criteo


Liever geen cookies?

Wanneer je liever geen cookies ontvangt kun je op ieder gewenst moment je voorkeuren in je browser aanpassen. Open hiervoor je browserinstellingen en bekijk je cookie voorkeuren in je privacy- of veiligheidsinstellingen. Na het verwijderen van je cookies zullen je voorkeursinstellingen voor onze webshop verloren gaan. Het is mogelijk dat je na het verwijderen van cookies nog wel advertenties van XXL Nutrition ziet, niet alle advertenties die XXL Nutrition gebruikt zijn gerelateerd aan cookies. Wijzigingen in je cookie instellingen hebben alleen betrekking op het apparaat en de browser die hierop wordt gebruikt. Gebruik je meerdere apparaten of browsers? Herhaal dan de handeling(en) op ieder apparaat en in iedere browser om cookies te verwijderen.

Meldplicht datalekken

Met ingang van 1 januari 2016 geldt een meldplicht voor datalekken door een wijziging van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Een datalek is een inbreuk op de beveiliging van persoonsgegevens. XXL Nutrition gebruikt verschillende technieken om persoonsgegevens te beschermen en in het verleden zijn  geen datalekken voorgekomen. Mocht er in de toekomst toch een datalek voorkomen dan zal XXL Nutrition dit binnen 72 uur na ontdekking aan de toezichthouder melden om een plan van aanpak te bespreken.

Recht om vergeten te worden

Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) houdt het recht om vergeten te worden (ofwel het ‘recht op vergetelheid’) in dat, als een consument hierom vraagt, XXL Nutrition in een beperkt aantal gevallen zijn persoonsgegevens moet verwijderen. Wanneer een consument het recht op gegevenswissing uit de AVG wil gebruiken, is de webshop verplicht hieraan te voldoen als:
 

  • de persoonsgegevens van de consument niet langer nodig zijn voor het doel waarvoor ze verzameld of verwerkt zijn;

  • de consument de toestemming voor de verwerking van zijn gegevens intrekt en er geen andere juridische basis voor de verwerking meer is;

  • de consument bezwaar maakt tegen de verwerking en er geen andere juridische basis is om de gegevens te verwerken;

  • de persoonsgegevens onrechtmatig zijn verwerkt;

  • het wissen van de gegevens nodig is om te voldoen aan wettelijke verplichtingen binnen de Europese Unie of de lidstaat.

 

Nadat de consument een verzoek tot verwijdering heeft ingediend zullen wij deze binnen vier weken beoordelen en verwerken. Wil je je beroepen op dit recht, stuur dan graag een e-mail naar [email protected] en geef hierin aan welke gegevens je wilt verwijderen.

 

XXL Nutrition heeft een gerechtvaardigd belang om enkele gegevens te bewaren waartoe wij wettelijk verplicht zijn. Het gaat hierbij om factuurgegevens die verweven zitten in de boekhouding.


Vragen en/of klachten

Mocht je vragen of klachten hebben omtrent ons privacy- en cookiebeleid dan stuur graag een e-mail naar [email protected]